V hrnci vhodném do trouby 5–6 minut opékáme na tuku 1 nakrájenou cibuli.
Suroviny
600 g hovězí přední kližky
1 lžičku sladké a pálivé papriky
sůl, pepř
500 ml vývaru
1 cibuli velkou
2 lžíce mouky
150 ml smetany
bochník chleba
bylinky
Postup
Až zrůžoví, přidáme cca 600 g hovězí přední kližky pokrájené na kostičky a necháme ho zprudka zatáhnout a zhnědnout. Přidáme 1 lžičku sladké a pálivé papriky, osolíme a opepříme.
Zalijeme 500 ml vývaru a přiklopené dáme na dvě až tři hodiny do trouby zahřáté na 160 °C. Vyndáme z trouby, maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, přidáme 2 lžíce hladké mouky a osmahneme. Zalijeme 400 ml vody a asi dvacet minut vaříme.
Vmícháme 150 ml smetany, do omáčky vrátíme maso a zahřejeme. Z bochníku chleba odkrojíme vršky, vydlabeme střídu a místo ní nalijeme guláš. Podáváme ozdobené zakysanou smetanou a libovolnými bylinkami.