TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Exkluzivní hostina pro celou rodinu i přátele!

Suroviny

2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička hrubší mořské soli
1 lžička mletého pepře
1 lžíce tymiánových lístků
60 ml olivového oleje
1 a ½ kg hovězí kýty

Postup

Troubu předehřejeme na 120 °C.

Hořčičné semínko, sůl, pepř a tymián nasypeme do hmoždíře a rozdrtíme. Pak přilijeme olej a smícháme. Hovězí kýtu potřeme extra olejem a na velké rozpálené pánvi ji opečeme ze všech stran dohněda.

Pak maso potřeme směsí z hmoždíře, dáme ho na mřížku v pekáčku a pečeme, dokud nezměkne.

Zhruba dvě hodiny do krvava, 4 až 6 hodin do úplného propečení.

Tags : kýta

Nenechte si ujít další zajímavé články