TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

I párek s kaší je ve skutečnosti výborné jídlo… Připravte si jej třeba takto.

Suroviny

1kg brambor
50 g másla
šálek horkého mléka
8 klasických britských párečků
1 malá červená cibule
2 lžíce lehkého olivového oleje
1 vanička hovězího vývaru
300 g čerstvých zelených fazolek

Postup

Nejdříve si oloupeme a nakrájíme brambory na kaši. Vložíme do vody, osolíme a vaříme doměkka. Poté slijeme vodu a silně zatřepeme hrncem, aby se rozpadly, a uchováme v teple. Těsně před podáváním přidáme horké mléko, případně dochutíme solí a ještě vyšleháme.

Nakonec přidáme máslo a zakryjeme pokličkou. Rozehřejeme si troubu na 160 °C.

Plechy vyložíme papírem na pečení, lehce pomažeme olejem a poklademe párečky. Pečeme je do zlatova, tedy asi 25 minut. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtky.

Zkaramelizujeme ji v malém kastrůlku na lžíci olivového oleje asi 3 minuty. Přidáme koncentrovaný vývar, případně trochu vody a přivedeme k varu. Mezitím si očistíme fazolky a uvaříme je v horké solené vodě přibližně 7 minut.

Vodu slijeme. Servírujeme nejdříve připravenou kaši, poté navrch párečky a polijeme omáčkou.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články