TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Chuť kysaného zelí ve smetanové omáčce je zkrátka jedinečná. Tento pokrm si zamiluje každý.

Ingredience

900 g vepřového plecka
2 lžičky mleté sladké papriky
450 g kysaného bílého zelí
1 ks bílé cibule
180 ml smetany
100 g másla
sůl a pepř
bobkový list
polohrubá mouka
200 ml vody

Postup

Kysané zelí propláchněte studenou vodou, pokrájejte ho na kousky. Polovinu másla rozpusťte v kastrolu a osmahněte na něm nadrobno pokrájenou cibulku.

Mezitím si nakrájejte maso na kostky, osolte a opepřete. Když cibulka začne zlátnout, přidejte k ní maso. Osmahnuté maso zasypejte mletou paprikou, podlijte trochou vody a přidejte bobkový list.

Zvolna duste tak dlouho, až změkne. Na posledních 10 až 15 minut přidejte k masu zelí, zbytek másla a poduste. Hotový guláš zahustěte trochou mouky a ještě pár minut povařte. Nakonec přidejte smetanu.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články