Klasika, které se nikdy nepřejíte. Vynikající oběd, kterým potěšíte celou rodinu.
Suroviny na 6 porcí
500 g penne
100 g slaniny
1 cibule
1 mrkev
400 g mletého hovězího masa
400 g drcených rajčat
1 rajčatová passata
100 ml červeného vína
1 stroužek česneku
1 petrželová nať
olej
sůl, pepř
Postup
V hrnci na rozpáleném oleji opečte nakrájenou slaninu. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev.
Chvilku opékejte, pak přidejte maso. Zalijte vínem a vařte, dokud se voda neodpaří.
Přidejte drcená rajčata a rajčatovou passatu a vařte do mírného zhoustnutí. Přidejte nasekanou petrželovou nať, sůl a pepř.
Penne uvařte al dente. Promíchejte s omáčkou a podávejte.
Tags :
penne