TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Klasika, které se nikdy nepřejíte. Vynikající oběd, kterým potěšíte celou rodinu.

Suroviny na 6 porcí

500 g penne
100 g slaniny
1 cibule
1 mrkev
400 g mletého hovězího masa
400 g drcených rajčat
1 rajčatová passata
100 ml červeného vína
1 stroužek česneku
1 petrželová nať
olej
sůl, pepř

Postup

V hrnci na rozpáleném oleji opečte nakrájenou slaninu. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev.

Chvilku opékejte, pak přidejte maso. Zalijte vínem a vařte, dokud se voda neodpaří.

Přidejte drcená rajčata a rajčatovou passatu a vařte do mírného zhoustnutí. Přidejte nasekanou petrželovou nať, sůl a pepř.

Penne uvařte al dente. Promíchejte s omáčkou a podávejte.

 

Tags : penne

Nenechte si ujít další zajímavé články