Pečenou kachnu, která patřila k tradičním svatoštěpánským specialitám, si můžete vyzkoušet v tradiční vydatné podobě jako konfit z kachních stehýnek s netradičně připraveným červeným zelím.
Ingredience
5 kachních stehen,
sterilované červené zelí
1 l jablečného džusu
1 cibule
1 jablko
kousek zázvoru
200 g třtinového cukru
med
kmín
tymián
rozmarýn
česnek
Postup
Kachní stehna očistěte. Ve velkém hrnci rozpusťte sádlo a přidejte čerstvý tymián, rozmarýn a česnek. Kachní stehna vložte do hrnce. Pečte v troubě vyhřáté na 80 °C po dobu 10–12 hodin.
Marmeládu z červeného zelí připravíte tak, že najemno nakrájenou cibulku necháte na sádle zesklovatět, přidáte cukr, jemně zkaramelizujete, přidáte červené zelí, kmín, zázvor, nakrájené jablko, přilejete jablečný džus, sůl, citronovou šťávu a 2 lžíce medu.