TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

I tahle úprava je trochu exotická a lehce pikantní, ale chuťově úžasná.

Potřebujete

4 podkovy ze sumce
3 lžíce másla
olivový olej
1 plechovku kokosového mléka
1 petržel
1 mrkev
1 cibuli
3 stroužky česneku
1 chilli papričku
citron
½ lžičky karí koření
pepř, sůl

Postup

Podkovy nebo filety ze sumce osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a nechte hodinku odležet v lednici.

V pánvi rozpalte máslo a olivový olej a porce orestujte z obou stran. Hotové maso vyjměte a uchovejte ho v teple.

Do pánve dejte nakrájenou kořenovou zeleninu, chilli papričku a zprudka orestujte.

Pak přidejte karí, prolisovaný česnek, zalijte kokosovým mlékem a vařte do zhoustnutí.

Vzniklou omáčkou přelijte rybí porce na talíři, můžete je ozdobit bylinkami. Podávejte s jasmínovou rýží nebo čerstvým pečivem.

 

Tags : kari

Nenechte si ujít další zajímavé články