I tahle úprava je trochu exotická a lehce pikantní, ale chuťově úžasná.
Potřebujete
4 podkovy ze sumce
3 lžíce másla
olivový olej
1 plechovku kokosového mléka
1 petržel
1 mrkev
1 cibuli
3 stroužky česneku
1 chilli papričku
citron
½ lžičky karí koření
pepř, sůl
Postup
Podkovy nebo filety ze sumce osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a nechte hodinku odležet v lednici.
V pánvi rozpalte máslo a olivový olej a porce orestujte z obou stran. Hotové maso vyjměte a uchovejte ho v teple.
Do pánve dejte nakrájenou kořenovou zeleninu, chilli papričku a zprudka orestujte.
Pak přidejte karí, prolisovaný česnek, zalijte kokosovým mlékem a vařte do zhoustnutí.
Vzniklou omáčkou přelijte rybí porce na talíři, můžete je ozdobit bylinkami. Podávejte s jasmínovou rýží nebo čerstvým pečivem.