TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Že jste o tom ještě neslyšeli? Nevadí. Uvidíte, že si tento vánoční pokrm zamilujete. Báječně vypadá a samozřejmě i chutná.

Ingredience

500 g filetů z tuňáka
citronová šťáva
1 lžíce másla
2 cibule
100 g parmské šunky
4 vejce
tymián a rozmarýn
špenátové listy

Těsto

250 g polohrubé mouky
125 g másla nebo Hery
1 bílý jogurt

Postup

Z mouky, másla a jogurtu vypracujte těsto, mírně osolte a nechte ho alespoň 30 minut v chladu. Rybu osušte, osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a dejte do chladničky.

Listy špenátu krátce spařte a osušte. Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte. Na malé kousky nakrájejte šunku. V pánvi si rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.

Přidejte kousky šunky, směs dochuťte bylinkami, zalijte rozšlehanými vajíčky, osolte a opepřete. Míchejte, dokud nezhoustne.

Z těsta vyválejte plát ve tvaru obdélníku a rozložte na něj listy špenátu. Pak na ně rozetřete směs, doprostřed dejte tuňáka a těsto zabalte. Závin potřete máslem a pečte jej 30 minut na 180 °C.

 

 

Tags : závin

Nenechte si ujít další zajímavé články