Slané dýňové muffiny s bylinkami a feta sýrem vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Jistě si je zamilujete.
Suroviny na 12 kusů
250 g dýně Hokaido
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
hrst nasekaných špenátových listů
2 lžíce nasekané bazalky
3 lžíce dýňových semínek
100 g kozího sýra
20 g parmezánu
2 vejce
1 lžíce rajského protlaku
180 ml mléka
260 g celozrnné mouky
½ balení prášku do pečiva
Postup
Dýni nakrájejte na díly a odstraňte semena. Dejte ji na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte péct do trouby při 200 °C na 20 minut.
Upečenou dýni nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Přidejte špenát, bazalku, dýňová semínka, kozí sýr, parmezán a protlak a promíchejte. Přidejte prošlehaná vajíčka s mlékem a zamíchejte. Nakonec vmíchejte mouku a prášek do pečiva.
Těstem naplňte vymazané formičky na muffiny asi do výšky dvou třetin. Dejte péct na zhruba 20 minut.