TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Nevíte, co uvařit, abyste uspokojili celou rodinu? Zkuste naši domácí pizzu. Zvládne ji i úplný amatérský kuchař. Tak popadněte zástěru a hurá na přípravu! Na kolik vás dnešní domácí pizza vyjde? Tento recept není vůbec drahý.

Ingredience na těsto

40 g droždí
1 šálek vlažné vody
špetka cukru
4 šálky hladké mouky
1 lžička soli
1 hrnek olivového oleje

Ingredience na náplň

rajčatový protlak
2 stroužky česneku
2 cibule
3 lžíce olivového oleje
sůl
200 g mozzarelly
rajčata
čerstvá bazalka na ozdobu

Příprava

Nejprve si přichystejte všechny potřebné ingredience. Pokud je máte všechny pohromadě, můžete začít s přípravou těsta. Ve velké míse smíchejte droždí se čtyřmi polévkovými lžícemi vlažné vody s cukrem. Vše pak dejte na teplé místo, aby těsto vzešlo.

Do druhé nádoby nasypejte sůl a mouku, uprostřed vytvořte důlek a do něj vlijte vzešlý kvásek z droždí, zbytek vody a olej. Těsto dobře propracujte a nechte zhruba hodinu kynout.

Mezitím si připravte rajčatový základ. Rajčatový protlak smíchejte s prolisovaným česnekem, pokrájenou cibulí, olejem a solí.

Připravte si formu na pizzu a vymažte ji buď máslem, anebo použijte pečicí papír. Pokud nemáte přímo formu na domácí pizzu, je možno použít klasický plech na pečení. Na výsledném tvaru ostatně tak moc nezáleží. Vykynuté těsto rozdělte na dvě půlky.

Jednu si uschovejte do lednice a z té druhé udělejte tenkou placku a dejte ji do vymazané formy. Okraje řádně k formě či plechu přimáčkněte, aby se vám těsto během pečení nehýbalo či neodlupovalo.

Nyní můžete na pizzu začít dávat náplň. První věc, bez které se téměř žádná pizza neobejde, je rajčatový základ. Ten důkladně po celém povrchu rozprostřete. Množství je jen na vás.

Poté, co bude mít na sobě pizza rajčatový základ, začněte zdobit ostatními surovinami. Nakrájejte si mozzarellu a rajčata na kolečka a pokládejte je souměrně na pizzu. Předehřejte si troubu na 180 stupňů.

Vložte do trouby a pečte zhruba 15 minut. Pokud vám na okně roste bazalka, použijte ji.

Nenechte si ujít další zajímavé články

Bývalý agent KGB odhalil šokující výsledky ruských studií UFO!
enigmaplus.cz

Bývalý agent KGB odhalil...

Odpadlík bývalé sovětské tajné služby odhalil...
Neuvěřitelné bylinky Česka a Slovenska: Kokoška pastuší tobolka
epochaplus.cz

Neuvěřitelné bylinky Česka a...

V naší přírodě se nachází více jak 280 druhů léčivých...
Zachrání manželství, nebo bude rozvod?
nasehvezdy.cz

Zachrání manželství, nebo...

Herečka VERONIKA...
Čínští vědci geneticky upravili bource morušového, aby produkoval materiál budoucnosti
21stoleti.cz

Čínští vědci geneticky...

O pavoučím hedvábí, což je proteinové vlákno z...
JOSEFÍNSKÉ SLAVNOSTI 2023
epochanacestach.cz

JOSEFÍNSKÉ SLAVNOSTI 2023

S podtitulem pocta Marii Terezii a pevnosti samotné...
Zrádný „alzheimer“: Začíná vše už v děloze?
epochalnisvet.cz

Zrádný „alzheimer“: Začíná...

Jako jedno z prvních vás připraví o schopnost se dorozumět,...
Hlas ze záhrobí se mi ozval v poslední chvíli
skutecnepribehy.cz

Hlas ze záhrobí se mi ozval...

Vedla jsem hrozný život. Pila jsem až...
Seriál ji svádí k nevěře
nasehvezdy.cz

Seriál ji svádí k nevěře

Ještě než nová seriá­lová...
Víte, jak jste staří?
panidomu.cz

Víte, jak jste staří?

Možná nevěřícně kroutíte hlavou. Každý přece ví, jak...
Skleněná variabilita v moderním interiéru
rezidenceonline.cz

Skleněná variabilita v...

Ač je velmi křehké, díky soudobým možnostem...
Záhady kolem krále Artuše: Kým vlastně byl, kde ležel bájný hrad Camelot a kde se vzala kouzelník Merlin?
epochaplus.cz

Záhady kolem krále Artuše: Kým...

„Zítra nás čeká boj,“ prohlašuje Artuš a přehlédne...
Červený hrnec plný dobrot
iluxus.cz

Červený hrnec plný dobrot

Restaurace Babiččina zahrada je už od léta desetiletá. Krásný...