Dokonalé souznění chutí masa, ořechů a sušeného ovoce vás mile překvapí.
Potřebujete
800 g libové vepřové plece
100 g sušených meruněk nebo fíků
100 g vlašských ořechů
150 g anglické slaniny
sůl, mletý pepř
Postup
Maso očistěte a upravte na plát, který naklepejte přes fólii. Plát masa mírně osolte a opepřete. Meruňky nebo fíky omyjte teplou vodou, osušte je a nakrájejte na kousky.
Na plát masa rozložte polovinu plátků anglické slaniny a na ně dejte vrstvu meruněk a nakonec ji ještě převažte nití nebo potravinářským provázkem.
Alobal jemně potřete máslem, zabalte do něj roládu a vložte do pekáče. Podlijte vodou a pečte v troubě asi 70–80 minut. Během pečení roládu otáčejte a podlévejte horkou vodou. Hotovou vybalte z alobalu, odstraňte niť a nakrájejte na plátky.