TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Mrkvový dort s lehkým nakyslým krémem obsypaný ořechy a vonící kořením. To je harmonie chutí, která vždy potěší. Zkuste tento recept a uvidíte, že nebudete litovat.

Ingredience

Korpus

175 g cukru
115 g vlašských ořechů
3 vejce
150 ml oleje
250 g nastrouhané mrkve
2 lžíce bílého jogurtu
1 sáček vanilkového cukru
175 g hladké mouky
muškátový oříšek
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru
1 sáček kypřicího prášku
1 sáček jedlé sody

Náplň

2 vaničky měkkého tvarohu
máslo
cukr moučka
vanilkový cukr
rostlinná šlehačka
vlašské ořechy

Postup

Pokud máte všechny potřebné ingredience, můžete začít s pečením. Vše si pečlivě rozdělte do misek. Máslo si nakrájejte na malé kostky, aby se vám s ním lépe pracovalo. Nezapomeňte si také nastrouhat mrkve. Předehřejte si troubu na 140 stupňů.

Ve velké míse smíchejte ručně vejce, olej, nastrouhané vlašské ořechy a mrkev. Poté postupně vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, jedlou sodou, nastrouhaným muškátovým oříškem, skořicí a zázvorem, tak aby vzniklo hladké těsto.

Připravte si dortovou formu. Vyložte ji pečícím papírem, vlijte pečlivě promíchané těsto. Dejte pozor, aby nebyly v těstě hrudky.

Těsto v dortové formě vložte do rozehřáté trouby na 140 stupňů a pečte zhruba 1 hodinu a 15 minut. Mezitím si připravte náplň.

V míse vymíchejte dohladka tvaroh, moučkový cukr a vanilkový cukr (podle chuti). Po rozpuštění cukru postupně přimíchejte povolené kostky másla a nakonec krém odlehčete přidáním ušlehané rostlinné šlehačky.

Až budete mít korpus upečený, nechte ho vychladnout. Dejte ho alespoň na 1 hodinu do lednice. Po vychladnutí ho překrojte podélně na tři části. Promažte ho vyšší vrstvou krému.

Až budete mít hotovo, tak poté celý dort omažte krémem ze všech stran. Boky obsypejte nahrubo mletými ořechy.

Na závěr můžete dekorovat mrkvičkami z marcipánu nebo půlkami ořechů. Dort podávejte s vaším oblíbeným teplým nápojem a vychutnejte si skvělou chvilku s báječným zákuskem.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články