Klasické špagety carbonara jsou připraveny s pancettou nebo slaninou a krémovou omáčkou ze žloutků. My jsme je ještě ozvláštnili tuňákem a pórkem. Odteď už nebudete chtít večeřet nic jiného.
Ingredience
160 g tuňáka v olivovém oleji
špagety
1 ks pórku
2 žloutky
1 ks vejce
2 lžíce strouhaného parmazánu
50 ml olivového oleje
1 snítka petržele
sůl, pepř
Postup
Přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte špagety a vařte. Mezitím očistěte pórek a nakrájejte na tenké kroužky, osmahněte jej na trošce oleje, dokud nezezlátnou, a osolte.
V misce rozšlehejte žloutky a jedno celé vejce s parmazánem. Přidejte trochu vody z těstovin a pokračujte ve šlehání, než bude konzistence připomínat krém.
Slijte vodu ze špaget a přidejte k nim směs vajíček s parmazánem. Dobře promíchejte. Přidejte pórek a tuňáka.