TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Křehký koláč s hedvábným citronovým krémem najdete v každé francouzské patisserii neboli cukrárně. Nyní si můžete citronový koláč vyzkoušet i vy!

Ingredience

Korpus

100 g másla
2 žloutky
70 g moučkového cukru
trocha vanilky
5 jablek
špetka soli
60g třtinového cukru
250 g hladké mouky
kůra z 1 citronu nebo limetky

Citronový krém

280 g cukru krupice
4 vejce
kůra ze tří citronů
125 ml citronové šťávy
sůl
110 g másla

Postup

Do velké mísy nasypejte třtinový cukr. Dejte změknout máslo. Oddělte si žloutky od bílků. Změklé máslo, žloutky, cukr, vanilku a sůl přidejte do třtinového cukru. Nyní těsto musíte pořádně propracovat. Dávejte ale velký pozor, aby se vám v těstu netvořily hrudky.

Až budete mít směs hotovou a pěkně hladkou, přesypejte ji do nádoby, do které dáte pečicí papír nebo ji můžete vymazat máslem. Pokud máte dortovou formu, použijte ji. Těsto namačkejte do okrajů formy, abyste tam neměli zbytečně volná místa.

Pečte 15 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů. Až bude korpus hotový, můžete ho dát zatím do lednice vychladnout alespoň na 20 minut.

Nyní se vrhněte na přípravu jablečného pyré. Všechna jablka dejte rozvařit. Musí vám z nich vzniknout tekuté pyré, které dodá vašemu dnešnímu výtvoru speciální chuť. Mezitím vyndejte svůj korpus z lednice. Až bude pyré hotové, nalijte ho na váš korpus. Vložte opět do lednice.

Je načase připravit si vše potřebné na přípravu krému. Dávejte si hodně záležet, abyste měli vše pečlivě a přesně zvážené. Do mísy dejte máslo, cukr, citronovou šťávu, vejce a kůru, pak můžete začít šlehat.

Chcete, aby i sníh, jenž bude zdobit koláč, měl pravou citronovou chuť a vůni? Nastrouhejte na něj citronovou kůru a důkladně promíchejte. Poté jej vložte do lednice alespoň na 30 minut.

Vychlazený a dohladka promíchaný sníh dávejte na korpus. Můžete zvolit různé metody zdobení. Záleží jen na vás, jak chcete, aby váš delikátní citronový koláč vypadal. A máte hotovo, nyní už vám nic nebrání v tom, pustit se s chutí do něj. Nejlépe chutná s šálkem dobrého čaje.

 

 

 

Nenechte si ujít další zajímavé články

Manžel mi nakonec odpustil!
skutecnepribehy.cz

Manžel mi nakonec odpustil!

Do manželství jsem se hrnula. Stačilo...
Recepty ze spíže
panidomu.cz

Recepty ze spíže

Někdy je třeba uvařit z pár ingrediencí,...
Rosslynská kaple: Ukrývá nejcennější relikvii světa?
epochalnisvet.cz

Rosslynská kaple: Ukrývá...

Skotsko je neuvěřitelně pestrá země s bohatou a...
Je snad herečka Hana Holišová těhotná s přítelem, který je ženatý?
nasehvezdy.cz

Je snad herečka Hana Holišová...

HANA HOLIŠOVÁ (42) si své soukromí...
10 věcí, které jste nevěděli o královně Alžbětě II.
epochaplus.cz

10 věcí, které jste nevěděli o...

Vždy v dokonale sladěném pastelovém...
Hacienda Nápoles Pabla Escobara: Narkobaronův odkaz?
epochaplus.cz

Hacienda Nápoles Pabla...

Denně vydělal až 60 milionů amerických dolarů....
Nanotechnologie znali už staří Římané
21stoleti.cz

Nanotechnologie znali už staří...

Máme za to, že nanotechnologie jsou spojeny až s moderní...
Chystá velkou pomstu! A co na to Bertramka?
nasehvezdy.cz

Chystá velkou pomstu! A co...

Dominika Gottová (47)...
Klara Rott The Spa v representativních prostorách hotelu Andaz
iluxus.cz

Klara Rott The Spa v...

Lifestylový hotel Andaz Prague, unikátní místo...
Mystické Žluticko a Toužimsko: Zámek Valeč
epochanacestach.cz

Mystické Žluticko a...

Kraj živých vod vítá...
Kam zmizelo chilské ledovcové jezero?
enigmaplus.cz

Kam zmizelo chilské...

Poslední doba ledová měla skončit zhruba...
Kuchyňské ostrůvky a jejich možnosti
rezidenceonline.cz

Kuchyňské ostrůvky a jejich...

Kuchyňské ostrůvky jsou již běžnou součástí mnoha...