TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Křehký koláč s hedvábným citronovým krémem najdete v každé francouzské patisserii neboli cukrárně. Nyní si můžete citronový koláč vyzkoušet i vy!

Ingredience

Korpus

100 g másla
2 žloutky
70 g moučkového cukru
trocha vanilky
5 jablek
špetka soli
60g třtinového cukru
250 g hladké mouky
kůra z 1 citronu nebo limetky

Citronový krém

280 g cukru krupice
4 vejce
kůra ze tří citronů
125 ml citronové šťávy
sůl
110 g másla

Postup

Do velké mísy nasypejte třtinový cukr. Dejte změknout máslo. Oddělte si žloutky od bílků. Změklé máslo, žloutky, cukr, vanilku a sůl přidejte do třtinového cukru. Nyní těsto musíte pořádně propracovat. Dávejte ale velký pozor, aby se vám v těstu netvořily hrudky.

Až budete mít směs hotovou a pěkně hladkou, přesypejte ji do nádoby, do které dáte pečicí papír nebo ji můžete vymazat máslem. Pokud máte dortovou formu, použijte ji. Těsto namačkejte do okrajů formy, abyste tam neměli zbytečně volná místa.

Pečte 15 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů. Až bude korpus hotový, můžete ho dát zatím do lednice vychladnout alespoň na 20 minut.

Nyní se vrhněte na přípravu jablečného pyré. Všechna jablka dejte rozvařit. Musí vám z nich vzniknout tekuté pyré, které dodá vašemu dnešnímu výtvoru speciální chuť. Mezitím vyndejte svůj korpus z lednice. Až bude pyré hotové, nalijte ho na váš korpus. Vložte opět do lednice.

Je načase připravit si vše potřebné na přípravu krému. Dávejte si hodně záležet, abyste měli vše pečlivě a přesně zvážené. Do mísy dejte máslo, cukr, citronovou šťávu, vejce a kůru, pak můžete začít šlehat.

Chcete, aby i sníh, jenž bude zdobit koláč, měl pravou citronovou chuť a vůni? Nastrouhejte na něj citronovou kůru a důkladně promíchejte. Poté jej vložte do lednice alespoň na 30 minut.

Vychlazený a dohladka promíchaný sníh dávejte na korpus. Můžete zvolit různé metody zdobení. Záleží jen na vás, jak chcete, aby váš delikátní citronový koláč vypadal. A máte hotovo, nyní už vám nic nebrání v tom, pustit se s chutí do něj. Nejlépe chutná s šálkem dobrého čaje.

 

 

 

Nenechte si ujít další zajímavé články

Drsní zabijáci s jedinou slabinou!
epochalnisvet.cz

Drsní zabijáci s jedinou...

Krokodýli obývají naši planetu už stovky milionů let....
Má bezstarostná povaha dostala za vyučenou
skutecnepribehy.cz

Má bezstarostná povaha...

V životě jsem si prošla mnoha...
Deník uleví od trápení na duši
panidomu.cz

Deník uleví od trápení na duši

Skutečně, svěřovat se se svými starostmi...
Astrofotograf Petr Horálek: V Evropě zmizelo hvězdné nebe…
21stoleti.cz

Astrofotograf Petr Horálek: V...

Kdysi stačilo zaklonit hlavu, aby člověk...
Čína: Její panenská příroda vám sebere dech
epochanacestach.cz

Čína: Její panenská příroda...

Slunce se mocně...
Sklizeň prvních zemědělců: Neolitické ženy se mužské práce nebály
epochaplus.cz

Sklizeň prvních zemědělců:...

Žena v období neolitu (mladší době...
Love story zavání těžkými šrámy
nasehvezdy.cz

Love story zavání těžkými...

Člověk míní, život mění. To...
Avatáři: Neumírají a jsou potomky bohů
enigmaplus.cz

Avatáři: Neumírají a jsou...

Avatár je údajně lidská bytost, do které byl...
Jediné indiánské vítězství předznamenalo jejich konec
epochaplus.cz

Jediné indiánské vítězství...

„Říkal to Jim Bridger: Já měl jsem v noci sen,...
Prošvihne svou poslední šanci?
nasehvezdy.cz

Prošvihne svou poslední šanci?

Své rodinné štěstí si...
Kultovní boty se žlutým prošíváním v podání dvojice Bex Stud
iluxus.cz

Kultovní boty se žlutým...

Rebelský a provokativní duch je značce Dr....
Východní filozofie podpořená uměním
rezidenceonline.cz

Východní filozofie podpořená...

Když vstoupíte do tohoto bytu o rozloze tři tisíce metrů...