Oblíbené jídlo bývalého amerického prezidenta! Barack Obama se stravoval velmi zdravě, ale ze všeho nejvíc miloval pikantní mexickou kuchyni.
Potřebujete
1 velkou cibuli
1 zelenou papriku
5 stroužků česneku
1 lžíci olivového oleje
450 g mletého krůtího masa
špetku mletého kmínu, oregana, kurkumy, bazalky
1 lžíci chilli koření
3 lžíce červeného vinného octa
2 hrnky krájených čerstvých rajčat
1 plechovku červených fazolí
Postup
Papriku, cibuli a česnek očistěte, oloupejte a nakrájejte na kousky. V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli, papriku i česnek a restujte do změknutí zeleniny.
Vložte maso a restujte, dokud nebude hnědé. V misce smíchejte koření a přidejte ho k masu, přilijte vinný ocet, promíchejte a přidejte nakrájená rajčata. Vše duste na mírném ohni, až budou rajčata měkká.
Fazole propláchněte v cedníku studenou vodou, přidejte do hrnce a vařte ještě několik minut. Podávejte s rýží a kysanou smetanou. Můžete posypat čedarem, pažitkou nebo jarní cibulkou.