TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pro oslavence připravte vynikající dvoubarevnou roládu s lahodným krémem.

Na těsto

4 velká vejce
špetka soli
100 g krupicového cukru
130 g hladké mouky
holandské kakao dle potřeby

Na krém

500 g mascarpone
200 g kaštanového pyré

Postup

Z bílků a soli ušlehejte sníh, přidejte 30 gramů cukru. Postupně přimíchejte žloutky, hladkou mouku a nakonec zbylý cukr. Vyšlehejte, do jedné třetiny těsta přidejte kakao.

Těsto lijte na plech s pečicím papírem do pruhů – světlé pruhy a tmavé. Pečte při 180 ºC asi 7 minut. Korpus srolujte i s papírem a nechte vychladnout.

Mascarpone vyšlehejte s kaštanovým pyré. Plát rolády potřete a opět srolujte.

Nenechte si ujít další zajímavé články