Milovníci piva se konečně dočkali. Perfektně propečenou vepřovou kotletu s bramborovým knedlíkem na pivě si zkrátka zamilujete.
Ingredience
50 g slaniny
300 ml piva
1 ks červené cibule
4 stroužky česneku
6 ks vepřových kotlet
3 ks bílé kapie
sůl, pepř
Postup
Maso umyjte, naklepejte a ochuťte solí a pepřem. Omyté kapie rozkrojte na čtvrtiny a zbavte jádřinců. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájejte a česnek oloupejte.
Kotlety zprudka opečte z obou stran na oleji a přeložte i s výpekem do pekáče. Maso potřete kečupem, okmínujte, obložte slaninou, cibulí, česnekem a kapiemi. Vše podlijte pivem a pečte zvolna v předehřáté troubě na 180 stupňů doměkka.
Během pečení maso přelévejte vypečenou šťávou. Vepřové kotlety na pivu podávejte nejlépe s bramborovým knedlíkem.