TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Vyzkoušejte recept na perlu čínské kuchyně – kachnu s pikantní omáčkou.

Suroviny na 6 porcí

1 kachna o váze 1,8 kg
1,5 l vařící vody
120 ml omáčky hoisin
130 ml vařící vody do medové marinády
125 g moučkového cukru
4 lžíce medu
2 lžíce sezamového oleje
2 lžičky tmavé sójové omáčky

Postup

Očištěnou kachnu přelijte horkou vodou, osušte a nechte odležet.

Smíchejte med, vařící vodu a sójovou omáčku. Směsí potřete kachnu, nechte hodinu odležet. Tento postup zopakujte. Pak pečte kachnu při 190 ºC 80 minut, průběžně ji otáčejte.

V pánvi rozehřejte olej. Přidejte omáčku hoisin, cukr a vodu. Povařte 3 minuty a odstavte.

Z kachny odřízněte kůži, maso pokrájejte a přelijte omáčkou.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články