Placky nebo bramboráky si můžete usmažit i z batátů. Uvidíte, že se po nich jen zapráší.
Potřebujete
400 g batátů
3 vejce
1,5 lžíce hladké mouky
sůl, mletý pepř
1 lžíci majoránky
1 lžičku karí
4 stroužky česneku
olej
Postup
Očištěné batáty nastrouhejte do mísy. Zaprašte je moukou, osolte, opepřete, přidejte majoránku, karí, prolisovaný česnek, rozšlehaná vejce a dobře promíchejte. Vzhledem k nasládlé chuti můžete batáty okořenit více než klasické bramboráky.
Z připravené směsi tvořte menší placky a smažte je na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Z pánve je pokládejte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Podávejte teplé, chutnají ale i studené. Podávat můžete i se zeleninovou oblohou nebo zakysanou smetanou.