Klasika je skvělá na každou party. Hodí se do mnoha pokrmů.
Suroviny
2 zralá avokáda
1 cibule
1 pálivá chilli paprička
1 vyzrálé rajče
2 stroužky česneku
1 lžíce limetové šťávy
hrstka nasekané koriandrové nati
sůl a špetka římského kmínu
Postup
Avokádo oloupeme a nakrájíme na kousky, smícháme s kořením a limetovou šťávou. Směs rozmixujeme. Rajče spaříme, oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kousky a přidáme do guacamole.
Necháme odležet zhruba 10 minut. Servírujeme s tortillou nebo s nachos chipsy. Guacamole můžeme podávat i k pečeným masům, steakům nebo k pečeným bramborám.
TIP
Guacamole můžeme uchovávat v lednici ve vzduchotěsné nádobě až týden. Před uzavřením nádoby uhladíme povrch guacamole a navrch položíme potravinářskou fólii, kterou přitiskneme tak, aby tam nezůstaly vzduchové bubliny. Pak zavřeme víko nádoby. Tento krok zabrání hnědnutí avokáda.