TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Příprava vám nezabere ani 30 minut a jedna porce vyjde na 25 Kč. A to se přeci vyplatí! Popadněte zástěry a hurá k plotně. 

Suroviny na 4 porce

600 g vepřových jater

Na marinádu

1 kelímek bílého jogurtu
podle chuti sůl
čerstvě mletý pepř
cibulové koření
čerstvý libeček
1 celé vejce
strouhanka ze 4 velkých slaných tyčinek
podle potřeby olej

Postup

Játra odblaníme, nakrojíme na stranách, aby se při smažení nekroutila. Smícháme jogurt, vejce, koření a libeček. Játra na noc naložíme do této marinády. Další den játra i s marinádou obalíme už jen v rozdrcených (rozmixovaných) slaných tyčinkách.

Obalená játra dáme smažit dozlatova do rozehřáté trouby na 160 °C na plechu s pečicím papírem, který malinko pokropíme olejem. Podáváme s pečeným bylinkovým bramborem.

Nenechte si ujít další zajímavé články