TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Chystáte oslavu nebo rodinnou sešlost? Co by to bylo za večírek bez paštiky. Oblíbená pochoutka, kterou si namažete na čerstvé pečivo a jen si vychutnáváte tu lahodnou rozplývající se chuť na jazyku.

Ingredience

55 g rozinek
2 lžíce koňaku
3 cibule
2 stroužky česneku
250 g másla
330 g drůbežích jater
2 snítky tymiánu
190 ml červeného vína
1 lžíce perníkového koření
200 g smetany ke šlehání
bylinky
sůl, pepř
pečivo k podávání
brusinková zavařenina

Postup

Rozinky zalijte koňakem a nechte odležet. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte. Do pánve dejte 2 lžíce másla, vsypejte cibuli a nechte zkaramelizovat. Očistěte drůbeží játra. K cibuli přidejte česnek a tymián, restujte, až se česnek a tymián rozvoní. Přisypejte játra a zprudka je opečte.

Játra osolte a zalijte vínem. Vmíchejte perníkové koření a smetanu a vařte do zhoustnutí. Poté odstavte a vmíchejte polovinu másla. Směs rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Vmíchejte rozinky i se zbylým koňakem, osolte a opepřete. Přimíchejte ještě trochu perníkového koření.

Zbylé máslo rozehřejte a vymažte jím paštikovou formu. Tu poté naplňte lehce zchladlou směsí na paštiku. Potřete ji na povrchu zbylým máslem. Na paštiku dejte kousky bylinek a uložte ji do lednice.

Nechte tuhnout 12 až 24 hodin. Před podáváním formu lehce zahřejte, aby šla paštika dobře vyklopit. Nakrájejte ji na plátky a podávejte s čerstvým pečivem a brusinkovou zavařeninou.

Tags : paštika

Nenechte si ujít další zajímavé články

Nízkokalorické hotovky Slim Pasta na váš stůl
iluxus.cz

Nízkokalorické hotovky Slim...

Rychlá, opravdu chutná a naservírovaná za 90...
Řítí se zpěvačka z bláta do louže?
nasehvezdy.cz

Řítí se zpěvačka z bláta...

Jsou spolu teprve chvilku,...
Odkládá mateřství kvůli kariéře?
nasehvezdy.cz

Odkládá mateřství kvůli...

Přišel čas, kdy začínají...
Litoměřice: Brána Českého středohoří
epochanacestach.cz

Litoměřice: Brána Českého...

Litoměřice věrně stráží...
Magazín 21.století skládá poctu Mezinárodnímu dni ochrany ozónové vrstvy
epochaplus.cz

Magazín 21.století skládá poctu...

„Věda a čísla mluví jasně. Za rapidně rostoucí emise...
Málem jsme skončili na ulici
skutecnepribehy.cz

Málem jsme skončili na ulici

Nežili jsme si nijak zle,...
Co vydržíme aneb Jak dlouho může lidské tělo fungovat v extrémních podmínkách?
epochalnisvet.cz

Co vydržíme aneb Jak dlouho může...

Lidské tělo se dokáže přizpůsobit takřka...
VŠCHT vstoupila do světa horolezců. Na světě je nový standard pro jištění i první akreditovaná laboratoř
21stoleti.cz

VŠCHT vstoupila do světa horolezců....

Technopark Kralupy Vysoké školy...
Nábytek v koupelně nemusí být nuda
panidomu.cz

Nábytek v koupelně nemusí...

Ale přesto bychom si jeho výběr měli...
Světla ve Phoenixu: našli nás konečně návštěvníci z kosmu?
enigmaplus.cz

Světla ve Phoenixu: našli nás...

Z mnoha případů pozorování neidentifikovatelných...
Elegantní penthouse v lyžařském ráji
rezidenceonline.cz

Elegantní penthouse v...

V srdci lyžařského města Aspenu v americkém Coloradu stojí...
Úskalí řemesel: Nepoctiví svícníci mohli skončit i ve vězení
epochaplus.cz

Úskalí řemesel: Nepoctiví...

Knot svíčky se utápí v roztaveném vosku. Plamínek...