TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Vůně středomoří provoní celý váš byt a nabídne luxusní oběd!

Suroviny na 4 porce

12 ks ústřic
2 lžíce másla
3 stroužky česneku
1 špetka soli
4 šalotky
1 lžíce nasekané bazalky

Na přelití

6 lžic holandské omáčky

Postup

Ústřice otevřete nožem. Vodu slijte do misky. Maso dejte na pánev s máslem a nasekanou šalotkou, přidejte prolisovaný česnek, bazalku a restujte přibližně jednu minutu. Přidejte vodu z ústřic, špetku soli a poduste dvě minuty. Podávejte hned, přímo v lasturách.

Extra tip

Dušené ústřice v lasturách přelijte hotovou holandskou omáčkou a asi 10–15 minut zapékejte.

Tags : středomoří

Nenechte si ujít další zajímavé články