TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Do mrazáku můžete dát i pizzu obloženou, lepší je ale zmrazit jen korpusy a před pečením je naplnit čerstvými surovinami podle chuti. Mraženou pizzu pak pečte při 180–200 °C.

Potřebujete

20 g droždí
½ lžičky cukru
500 g polohrubé nebo 550 g hladké mouky na pizzu
5 lžic panenského olivového oleje
300 ml vlažné vody
1 lžičku soli

Postup

Rozmíchejte rozdrobené droždí s trochou vlažné vody a cukrem a na teplém místě nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přilévejte vodu a propracovávejte, až vznikne těsto.

Těsto přemístěte na pomoučněný vál a důkladně ho prohněťte, aby bylo pružné a nelepilo se. Vytvořte bochánek, poprašte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 1,5–2 hodiny hodiny.

Těsto rozdělte na čtyři díly. Na pomoučněném válu je vyválejte a vytáhněte na tenkou placku. Pomocí válečku přeneste na rovný podklad, jednotlivé pizzy proložte pečicím papírem a zmrazte. Poté je zabalte do potravinové fólie.

Tags : pizza

Nenechte si ujít další zajímavé články