TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Naložit si doma utopence není žádná věda, ovšem nutně potřebujete dvě základní věci – kvalitní buřty a poctivě kyselý lák.

Ingredience

cca 20 špekáčků
3 feferonky
4 cibule
5 kyselých okurek
1 malá sklenice kysaného zelí

Na nálev

1 litr octa
700 ml vody
1 lžíce celého pepře
7 bobkových listů
1,25 kg mrkve

Postup

Začněte nálevem. Smíchejte ocet s vodou. V hrnci nasucho orestujte koření a zalijte lákem. Přidejte mrkev a krátce povařte.

Oloupané špekáčky naplňte feferonkou, cibulí a okurkou – do každého utopence jeden klínek od každého. Nakonec buřt ucpěte kysaným zelím. Zalijte vlažným lákem a nechte 14 dní uležet v chladu.

Poté se do nich můžete s chutí pustit. Jednoduché a neuvěřitelně dobré.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články