Tuhle pochoutku Pavla Berkyho můžete podávat jako originální pohoštění pro návštěvu nebo jen tak chroupat při sledování oblíbeného pořadu v televizi.
Potřebujete
100 g eidamu
100 g nivy
2 vejce
strouhanku
chilli
lžíci kuliček zeleného pepře
4 cherry rajčátka
olej
Postup
Rozklepněte vejce, oddělte žloutky a z bílků vyšlehejte v míse tuhý sníh. Oba sýry nastrouhejte a opatrně vmíchejte do sněhu.
Kuličky zeleného pepře nasekejte nožem a přimíchejte k sýrové směsi. Z té pak rukama vytvarujte menší kuličky, které poprašte trochou chilli a obalte je ve strouhance. Kuličky rychle osmažte ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje a přendejte je na ubrousek, aby se tuk vsákl.
Podávejte s rajčátky a různými dipy. Nebo rajčátka rozkrojte na poloviny, zprudka osmahněte na pánvi s trochou oleje a každou půlku připíchněte párátkem k jedné sýrové kouli.