TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Stifado je řecká verze guláše s vínem. Uvaříte ho z hovězího, jehněčího i králíka a neskutečně voní!

Ingredience

1 kg šalotky
olivový olej
1 kg hovězí kližky
4 stroužky česneku
1 chilli papričky
3 bobkové listy
2 svitky skořice
1 lžička oregana
6 hřebíčků
6 kuliček celého nového koření
500 ml pasírovaných rajčat
140 g rajčatového protlaku
3 lžíce vinného octa
200 ml červeného vína
sůl a pepř

Postup

Šalotky nechte oloupané vcelku. Na oleji je ze všech stran opečte.

Maso nakrájejte na kostky a zprudka asi deset minut restujte. Vmíchejte nasekaný česnek, rozdrobenou chilli papričku a všechno koření, pak přidejte protlak.

Zalijte pasírovanými rajčaty, sladším červeným vínem a octem. Osolte, zalijte vodou asi 3 cm nad maso a hodinu duste. Poté přidejte opečené cibulky a duste další 1 až 1,5 hodiny doměkka. Podle potřeby podlévejte vodou nebo vínem.

Nenechte si ujít další zajímavé články