Místo jogurtu můžete použít rozpuštěné máslo. Existuje i spousta variant ochucení sirupu.
Ingredience
1 jogurt (240 g)
1,5 hrnku dětské krupice
2,5 hrnku hladké mouky
špetka soli
8 vajec
2 sklenice cukru krupice
1 hrnek oleje
citronová kůra,
2 kypřicí prášky
Na sirup
5 hrnků vody
4 hrnky cukru krupice
skořice vcelku
Postup
Ušlehejte vejce s cukrem a postupně přidávejte jogurt, olej a pak mouku s krupičkou, sůl, kypřicí prášek a citronovou kůru. Nalijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte při 180 °C v předehřáté troubě cca 30 minut.
Vodu s cukrem a skořicí svařte a polévejte sirupem buchtu. Přikryjte alobalem a nechte vychladnout. Buchta musí být vlažná a sirup horký, tím docílíte toho, že těsto naskočí.
Tags :
ravani