Zapečené brambory, lilky a mleté maso oživí nevšední skořice.
Ingredience
500 g mletého hovězího masa
1 cibule
3 listy řapíkatého celeru
5 stroužků česneku
olivový olej
2 bobkové listy
½ rajčatového protlaku
200 ml červeného vína
300 ml hovězího vývaru
2 lilky
sůl
černý pepř
skořice,
400 g brambor
Bešamel
200 ml plnotučného mléka,
2 bobkové listy,
70 g másla,
70 g hladké mouky
Postup
Cibuli, celer a česnek nakrájejte a orestujte. Přidejte maso.
Přidejte 2 bobkové listy a rajčatový protlak. Podlijte vínem, přilijte vývar a duste.
Lilky nakrájejte na plátky a orestujte. Osolte, opepřete a posypejte skořicí. Bešamel: Ohřejte mléko se 2 bobkovými listy. Rozehřejte máslo, přidejte mouku a připravte jíšku, přilijte mléko. Vařte 15 minut.
Musaka
Brambory nakrájejte na plátky. V zapékací míse prokládejte s bešamelem, masem a lilky. Pečte 45 minut.