TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Je krásně vláčný a nadýchaný. Naprosto ideální ke grilovanému masu!

Ingredience

350 g cukety
500 g hladké mouky
200 ml vody
20 g čerstvého droždí (cca půl kostky)
4 lžíce oleje
5 lžic parmazánu
hrst smažené cibule (sušené)
několik sušených rajčat naložených v oleji
2 stroužky česneku nebo lžička sušeného mletého
2 až 3 lžičky čerstvého rozmarýnu
1 lžička drceného kmínu
špetka soli a cukru

Postup

Nahrubo nastrouhanou cuketu trochu osolte a vložte do cedníku odkapávat. Droždí rozdrobte do 100 ml vlažné vody a přidejte špetku cukru. Nechte odstát 15 minut a počkejte až vzejde kvásek.

Mezitím do mísy odvažte mouku, přidejte koření, posekaný rozmarýn a sušená rajčata, smaženou cibuli, parmazán, sůl a olej.

Pokud nemáte sušenou smaženou cibuli, odměřte si 2 polévkové lžíce oleje a 1 cibuli osmažte. Zbylé 2 polévkové lžíce oleje a vodu přidejte ke směsi v míse.

Cuketu důkladně vymačkejte, aby byla opravdu bez tekutiny a přidejte ke směsi. Těsto důkladně prohněťte vařečkou a nechte přikryté kynout hodinu v teple. Těsto vyklopte a ještě jednou důkladně ručně propracujte a vytvarujte.

Vhodnou formu vytřete olejem. Chléb do ní vložte a nechte ještě půl hodiny kynout. Troubu předehřejte na 220 °C. Můžete potřít osolenou studenou vodou. Na 220 °C pečte prvních 10 minut, poté stáhněte teplotu na 180 °C a pečte ještě 35–40 minut.

 

Tags : chlébchleba

Nenechte si ujít další zajímavé články