TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz
Pečivo

Křupavé domácí bulky

Rustic breakfast settings, freshly baked rye bread buns in an iron basket on blue kitchen towel. Hot bread rolls in a basket. Healthy homemade buns.

Domácí pečivo chutná vždy nejlépe!

Suroviny na 1 várku

250 ml mléka
2 vajíčka
1 lžič. guaranové gumy
4 lž. oleje
½ lžič. psyllia
2 lžič. cukru
2 lžič. soli
450 g bezlep. mouky
½ kostky droždí

Postup

Z trochy vlažného mléka a mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. V míse smícháme ostatní ingredience, přidáme kvásek a důkladně propracujeme těsto. Dáme vykynout.

Po vykynutí těsto propracujeme na vále, vytvoříme z něj bochánky nebo umotáme rohlíky, dáme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30–40 min. Poté pomašlujeme vodou, navrch třeba můžeme dát anglickou slaninu, sýr nebo sezamová semínka. Pečeme ve vyhřáté troubě při asi 180 °C asi 15 až 20 minut.

 

Tags : bulky

Nenechte si ujít další zajímavé články