Možná by vás to nenapadlo, ale z nenápadné rostlinky s pikantní chutí můžete vykouzlit výtečnou, krásně zelenou a zdravou polévku.
Potřebujete
2 brambory
2 cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
400 ml vývaru
4 hrsti čerstvé řeřichy
sůl
zakysanou smetanu
Postup
Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky o velikosti zhruba 1 cm. Cibuli i česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
V hrnci zlehka orestujte cibuli a po chvilce i česnek. Přidejte brambory, ještě chvilku restujte a pak zalijte zeleninovým nebo kuřecím vývarem. Vařte, dokud brambory nezměknou.
Polévku ochuťte trochou soli. Řeřichu i s částmi stonků natrhejte a pokrájejte, přidejte do polévky, rozmixujte a dále už nevařte. Na talíři do ní vmíchejte zakysanou smetanu a můžete ozdobit lístky lichořeřišnice nebo petrželkou.