Citronová kůra dodá bábovce svěžest, jogurt vláčnost a borůvky šťavnatost.
Suroviny na 12 porcí
350 g hladké mouky
250 g másla
130 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
240 g bílého hustého jogurtu
2 lžíce strouhané citronové kůry
150 g borůvek
hrubá mouka a tuk na formu
Postup
Smíchejte hladkou mouku s kypřícím práškem a špetkou soli. V jiné míse utřete ručním mixérem máslo se třtinovým a vanilkovým cukrem.
Zašlehejte postupně všechna vejce. Pak zašlehejte na střídačku moučnou směs a jogurt.
Borůvky smíchejte s citronovou kůrou a vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do bábovkové formy. Pečte 60 až 70 minut v troubě při 170 ºC.