Tymián koláči dodá nezaměnitelnou vůni a zkaramelizovaná cibulka na medu a víně dokonalou chuť.
Ingredience
Na těsto
300 g mouky
½ lžičky soli
240 g studeného másla
3 lžíce vody
Na náplň
100 g slaniny
5 kusů žlutých cibulí
sůl a pepř
2 lžíce čerstvého tymiánu
250 ml bílého vína
3 lžíce medu
1 vejce
2 lžíce zakysané smetany
Postup
Máslo nakrájejte na kostky a dejte do mixéru. Přidejte mouku, sůl a rozmixujte. Do směsi přidejte vodu a zpracujte na pevné těsto. Dejte na 30 minut do lednice.
Těsto rozválejte na tenký plát, dejte do formy a 15-20 minut pečte. Náplň: Plátky slaniny opečte dokřupava. Přidejte cibuli, sůl, pepř a tymián a vařte, dokud cibule nezměkne.
Přilijte víno a med a vařte na nejvyšší teplotě. Přidejte vejce a smetanu, směsí naplňte těsto a pečte asi 30 minut.