TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tenhle salát s jablky a ořechy byl poprvé připraven už někdy kolem roku 1893 v hotelu Waldorf v New Yorku, podle kterého nese jméno.

Potřebujete

3 jablka
5 stonků řapíkatého celeru
50 g ledového salátu
100 g tvrdého sýra
100 g bílého jogurtu
2 lžíce majonézy
1 lžíci vinného octa
1 lžičku cukru krupice
sůl, pepř
100 g vlašských ořechů
200 g kuřecích prsou
olej

Postup

Jablka nakrájejte na plátky, salát omyjte, nechte okapat a listy natrhejte na větší kousky, řapíkatý celer nasekejte na kousky a smíchejte s listy salátu a plátky jablek.

V misce smíchejte jogurt s majonézou, vinným octem, cukrem, solí a pepřem a touto zálivkou přelijte salát s jablky a celerem. Jádra vlašských ořechů nasekejte nahrubo, sýr nastrouhejte najemno a salát jimi posypejte.

Kuřecí maso nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a osmahněte na pánvi na oleji nebo je ogrilujte. Rozdělte je k salátu a podávejte.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články