TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Do této variace na lotrinský quiche se hodí hříbky

Potřebujete

250 g listového těsta
25 g másla
1 lžičku oleje
250–300 g hub
100 g slaniny
1–2 stroužky česneku
200 ml šlehačky
3 vejce
100 g tvrdého sýra
3 snítky tymiánu
špetku muškátového oříšku
sůl, pepř

Postup

Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu včetně boků a dejte na 5 minut do trouby vyhřáté na 200 °C, aby lehounce zezlátlo.

V pánvi na oleji a másle opečte slaninu nakrájenou na kostičky s houbami nakrájenými na plátky a prolisovaným česnekem dozlatova.

Přebytečný tuk slijte a směs přendejte do mísy. Smíchejte ji se smetanou, vejci, nastrouhaným sýrem, tymiánem a muškátovým oříškem. Osolte a opepřete.

Směs vlijte do předpečeného korpusu, troubu ztlumte na 180 °C a pečte asi 20 minut, až náplň ztuhne. Před podáváním nechte koláč vychladnout.

Nenechte si ujít další zajímavé články