TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jednoduchý recept na vynikající zapékané brambory ve smetanovo-sýrové omáčce.

Suroviny na 4 porce

1,2 kg brambor
400 ml mléka
400 ml smetany ke šlehání
3 stroužky česneku
120 g strouhaného čedaru
50 g strouhaného parmezánu
máslo
sůl, pepř
muškátový oříšek

Postup

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Do hrnce nalijte smetanu a mléko, přidejte celé stroužky česneku a přiveďte k varu. Přidejte plátky brambor a nechte tři minuty probublávat.

Brambory vyndejte. Polovinu jich naskládejte do pekáčku a zasypte polovinou sýra. Dejte opět vrstvu brambor.

Z mléka a smetany vyndejte česnek a naběračkou brambory lehce zalijte. Posypte sýrem. Pečte při 190 ºC asi 40 minut.

Tags : gratinování

Nenechte si ujít další zajímavé články