Rychlý lehký pokrm, který zvládnete doslova za pár minut a nají se celá rodina.
Suroviny na 6 porcí
9 plátků lasagní
200 g žampionů
150 g červené čočky
1 šalotka
olivový olej
400 g loupaných rajčat
400 ml rajčatové šťávy
bobkový list
tymián
sůl, pepř
2 stroužky česneku
1 nastrouhaná mrkev
Na bešamel
25 g másla
25 g hladké mouky
300 ml mléka
40 g eidamu
mozzarella na zapékání
Postup
Na tuku osmahněte mrkev, šalotku, česnek, nakrájené žampiony a čočku. Osolte, opepřete a s bobkovým listem, tymiánem a drcenými rajčaty poduste. Přilijte rajčatovou omáčku.
Rozehřejte tuk na bešamel. Přidejte mouku, opražte, přilijte mléko a povařte asi 4 minuty. Odstavte a vmíchejte strouhaný eidam.
Do pekáčku dejte 1/3 čočkové směsi, na ni rozložte 3 pláty lasagní. Opět dejte 1/3 čočkové směsi, zalijte polovinou bešamelu, dejte lasagne, zbytek čočky a opět lasagne, které potřete zbývajícím bešamelem a posypte rozdrobenou mozzarellou. Pečte 30 až 35 minut při 180 ºC.