K přípravě tohoto svěžího a křupavého salátu se nejlépe hodí čerstvý chřest od českých pěstitelů.
Potřebujete
500 g zeleného chřestu
1 svazek ředkviček
3 hrsti baby špenátu
hrst čerstvého cukrového hrášku
hrst opražených lískových oříšků
150 g kozího sýra
bazalku
petržel
olivový olej
šťávu z půlky citronu
2 lžíce medu
sůl
pepř
Postup
Z chřestu odkrojte zdřevnatělé konce a stonky nakrájejte na kousky o délce asi 7 cm. Ředkvičky nakrájejte na plátky.
V míse promíchejte chřest, ředkvičky, špenát, hrášek, lískové oříšky, lístky bazalky a nasekanou petrželku.
V další menší misce pak velmi důkladně promíchejte olivový olej, citronovou šťávu a med se solí a pepřem. Salát posypte rozdrobeným či na kousky pokrájeným kozím sýrem a nakonec jej přelijte připravenou zálivkou. .