Přesně takovou vyrábějí v Itálii.
Suroviny
5 žloutků
1 vanilkový lusk
2 plátky želatiny
150 g cukru krupice
250 ml smetany (35%)
250 g mascarpone
200 g tvarohu
100 g jahod
75 g moučkového cukru
šlehačka
Postup
Budeme potřebovat kuchyňský teploměr. Ušleháme žloutky s vanilkou. Namočíme želatinu do vody. Cukr svaříme se 150 ml vody, když začne bublat, zašleháme do žloutkové pěny.
Přidáme želatinu, vše dáme do velké mísy s vodou a ledem a za stálého šlehání snížíme na teplotu 20 °C. Smetanu vyšleháme do polotuha, přidáme mascarpone a celé to vmícháme do žloutkové směsi. Dáme do rána do mrazáku.
Tags :
zmrzlina