Suroviny na 4 porce
1,5 kg vepřových žeber
¼ lžičky chilli koření
3 lžíce petrželky
5 lžic sójové omáčky
4 stroužky česneku
0,125 l červeného vína
5 lístků čerstvého rozmarýnu
0,125 l olivového oleje
Postup
Česnek oloupeme a prolisujeme. Rozmarýn a petrželku jemně posekáme a promícháme s olejem, sójovou omáčkou, česnekem a červeným vínem. Vepřová žebírka očistíme, ochutíme mletým chilli kořením a vložíme přes noc do marinády.
Druhý den maso vyjmeme z marinády a necháme okapat, popřípadě ho osušíme papírovou utěrkou. Maso rozložíme na mřížku a za občasného potírání olejem z marinády opékáme z obou stran doměkka. Podáváme s nejrůznějšími dipy, grilovanou a čerstvou zeleninou a pečivem.
Tags :
žebírka