TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny na 4 porce

4 čerství pstruzi
75 g másla
1 citron
4 lžíce nadrobno nasekané pažitky
2 lžíce bylinkové kořenicí směsi
podle chuti sůl, pepř

Postup

Čerstvé pstruhy vymyjeme v ledové vodě, necháme okapat a osušíme papírovým ubrouskem. Po stranách pak rybu nařízneme několika mělkými zářezy, aby se rychleji propékala, a zakápneme ji citronem.

Máslo rozehřejeme v rendlíku, vmícháme koření, pažitku, bylinkovou směs a vše výrazně dochutíme solí. Gril si rozehřejeme středně velkou intenzitou. Pstruhy z obou stran potřeme máslovou marinádou a grilujeme z obou stran.

Dohromady to zabere asi 10 až 12 minut. Při otáčení si pomůžeme plochou obracečkou na ryby nebo pstruhy grilujeme ve speciální grilovací mřížce na ryby.

Nenechte si ujít další zajímavé články