Burgry se v poslední době stali jedním z nejoblíbenějších pokrmu i u nás. Tak zkuste tyhle červené, jimi určitě překvapíte!
Suroviny na 2 porce
2 červ. řepy
1 lž. hořčice
1 lž. sladké papriky
1 rohlík
hrst sekaných bylinek
100 ml zel. vývaru
1 žloutek
sůl a čerstvě mletý pepř
Na obložení
2 lž. oleje
2 burgerové housky
2 lž. tatarky
1 rajče
2 hrsti ledového salátu
2 kolečka cibule
2 vejce
Postup
Rohlík namočíme do vývaru, uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme a vymačkáme. Přidáme hořčici, papriku, žloutek, sůl, pepř, bylinky.
Přidáme vymačkaný rohlík. Promícháme. Vytvarujeme 2 placky a opečeme na oleji. Vedle usmažíme dvě volská oka. Servírujeme v rozehřáté křupavé housce s tatarkou, salátem, cibulí a volským okem.