I když by vás dávat králičí maso na špíz nejspíše nenapadlo, je to skvělá volba!
Suroviny na 4 porce
2 králičí hřbety
olej
12 plátků libové slaniny
4 žampiony
sůl
1 červená paprika
1 malá žlutá paprika
1 malá cuketa
Postup
Králičí hřbety očistíme a vyřízneme z nich obě filátka. Každý kousek rozřízneme na šest špalíčků, které zabalíme do proužku slaniny.
Lehce je osolíme a necháme odležet. Žampiony a zeleninu očistíme a nakrájíme. Žampiony na čtvrtky, papriky na klínky, cuketu podélně na čtvrtky a potom na špalíčky.
Zeleninu napichujeme střídavě s kousky masa na špízy. Naplněné špízy zprudka opečeme na pánvi, přendáme na pekáček a dáme do trouby vyhřáté na 220 °C. Pečeme asi 7 minut.