I s trochou slaniny je to vynikající pokrm pro dietáře.
Suroviny
1 celá krůta (cca 8–10 kg)
anglická slanina
grilovací koření
1 l oleje
silný alobal
drát
stříkačka na nálev
Na marinádu
1 lž. drceného kmínu
1 lžič. sladké papriky
1 lžič. pálivé papriky
2 l vody
1 větší cibule
3 str. česneku
lž. pepře
3 mrkve
3 petržele
15 g soli na 1kg masa
Postup
Do dvou litrů vody přidáme koření, zeleninu, česnek a cibuli. Osolíme podle váhy masa. Zeleninu necháme v nálevu vyvařit a poté ji necháme zchladnout. Vychladlý nálev (marinádu) přecedíme. Krůtu „napícháme“ injekční stříkačkou s připraveným nálevem a celou ji marinádou bohatě potřeme. V lednici necháme 2–3 dny uležet.
Před grilováním krůtu prošpikujeme anglickou slaninou, kterou jsme předem zmrazili a nakrájeli na delší hranolky.Krůtu lze rozporcovat na jednotlivé díly nebo nechat vcelku.
Prošpikované maso napíchneme na otočný rošt a obalíme silným alobalem, který zpevníme drátem. Po 3–4 hodinách opékání krůtu rozbalíme, potřeme marinádou z 1 l oleje a 100 g grilovacího koření. Ugrilované maso vcelku či porce postupně odkrajujeme a po každém odkrojení znovu potřeme marinádou.