TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Česká hospodská klasika u vás doma? Proč ne?

Suroviny

1 kg špekáčků
1 kg cibule
2 zelené pálivé papriky
1 l černého piva
1/2 l kečupu
3 lžíce rajského protlaku
2 lžičky chilli omáčky
1 sklenice beraních rohů

Postup

Troubu předehřejeme na 200 °C. Špekáčky oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Papriky omyjeme, zbavíme je stopek, jádřinců a pokrájíme je na menší kousky.

V míse promícháme pivo, kečup, rajský protlak a chilli omáčku. Pekáč vyložíme špekáčky, cibulí, paprikou a beraními rohy, zalijeme pivní směsí a zakryté pečeme hodinu. Po hodině pečení pekáč odkryjeme, teplotu snížíme na 180 °C a buřty dopečeme další dvě hodiny.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články