Zde pro vás další z naší série osvědčených babiččiných receptů.
Suroviny na 6 porcí
180 g prosáté pohankové mouky
50 g strouhaného kokosu
50 g datlí nebo jiného sladidla
60 ml kokosového oleje (můžete namíchat spolu se slunečnicovým olejem)
40 g kukuřičného škrobu
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
250 ml rostlinného mléka podle vašeho výběru
třešně, višně nebo rybíz (mohou být i kompotované anebo mražené)
Postup
Rozehřejeme troubu na 200 °C. Koláčovou formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme strouhaným kokosem. Všechny ingredience smícháme ve velké míse a důkladně promícháme, aby v těstu nebyly žádné hrudky. Těsto přelijeme do vymazané a vysypané formy.
Ovoce opláchneme vodou, odstraníme z něj pecky a rovnoměrně je rozmístíme na těsto ve formě. Pečeme v troubě 25–30 minut na 200 °C. Před podáváním bublaninu ještě posypeme kokosem.