TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Svěží chuť broskví a netradičního odlehčeného krému, pokud je dobře vychlazený, je skvělá letní kombinace.

Ingredience

Těsto

150 g hladké mouky
3 lžíce polohrubé mouky
300 g moučkového cukru
150 g másla
30 ml smetany ke šlehání
½ kypřicího prášku
1 vanilkový cukr
250 g oloupaných broskví
100 ml vody se sirupem
1 lžíce krupicového cukru

Krém

1 zakysaná smetana
200 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
2 lžičky moučkového cukru

Poleva

200 g čokolády na vaření
80 g másla

Postup

Do mísy prosejeme mouku, přidáme kypřicí prášek, rozpuštěné máslo, moučkový a vanilkový cukr, smetanu ke šlehání a vymícháme těsto, které vlijeme do dortové formy.

Nesmíme zapomenout ji předem vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Těsto dáme péct do předem vyhřáté trouby při teplotě 170 °C, zhruba 25 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

Připravíme si krém z uvedených surovin, které dobře rozmícháme a naneseme na korpus, jenž poklademe broskvemi nakrájenými na menší kousky.

Jemně je do krému zatlačíme. Rozpustíme čokoládu s máslem, dezert čokoládovou hmotou polijeme a necháme ztuhnout.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články