Svěží chuť broskví a netradičního odlehčeného krému, pokud je dobře vychlazený, je skvělá letní kombinace.
Ingredience
Těsto
150 g hladké mouky
3 lžíce polohrubé mouky
300 g moučkového cukru
150 g másla
30 ml smetany ke šlehání
½ kypřicího prášku
1 vanilkový cukr
250 g oloupaných broskví
100 ml vody se sirupem
1 lžíce krupicového cukru
Krém
1 zakysaná smetana
200 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
2 lžičky moučkového cukru
Poleva
200 g čokolády na vaření
80 g másla
Postup
Do mísy prosejeme mouku, přidáme kypřicí prášek, rozpuštěné máslo, moučkový a vanilkový cukr, smetanu ke šlehání a vymícháme těsto, které vlijeme do dortové formy.
Nesmíme zapomenout ji předem vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Těsto dáme péct do předem vyhřáté trouby při teplotě 170 °C, zhruba 25 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Připravíme si krém z uvedených surovin, které dobře rozmícháme a naneseme na korpus, jenž poklademe broskvemi nakrájenými na menší kousky.
Jemně je do krému zatlačíme. Rozpustíme čokoládu s máslem, dezert čokoládovou hmotou polijeme a necháme ztuhnout.