Jedná se o tradiční pokrm ze španělského ostrova Mallorca, odkud pocházejí předci Terezy Kostkové.
Ingredience
5 velkých brambor
2 bílé papriky
1 lilek
1 cuketa
4 velká rajčata
3 cibule
palička česneku
čerstvý tymián
cukr
sůl
olivový olej
máslo a strouhanka na vymazání a vysypání pekáčku
Postup
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky, papriky očistěte a nakrájejte na větší díly, lilek na plátky, taktéž cuketu. Vše vyskládejte do vymazaného a vysypaného pekáčku o velikosti asi 20 x 30 cm a prokládejte tymiánem. Každou vrstvu zeleniny osolte.
Nasekanou cibuli a česnek krátce orestujte na oleji, přidejte trochu cukru a po chvíli oloupaná a nasekaná rajčata, zpěňte je a ochuťte solí. Směs nalijete na zeleninu v pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30–35 minut. Podávejte s bagetou.