Líčka jsou velmi jemné maso, které se dlouhým dušením promění v absolutní lahůdku, jež se téměř rozplývá na jazyku. Vyzkoušejte tentokrát vepřová líčka s kořenovou zeleninou a kukuřičnou polentou.
Ingredience
2 mrkve
300 g celeru
1 cibule
4 stroužky česneku
3 lžíce rostlinného oleje
800 g vepřových líček
2 lžíce rajského protlaku
300 ml suchého červeného vína
150 ml vína Marsala
4 snítky čerstvé majoránky
500 ml hovězího vývaru
50 g studeného másla
1 řapík celeru,
15 lístků čerstvé majoránky
sůl, pepř
Postup
Jednu mrkev a celer nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno, česnek podrťte. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje a zprudka v něm opečte osolená a opepřená líčka dohněda.
Vyjměte je, do hrnce vlijte 1 lžíci oleje a orestujte na něm mrkev, celer a cibuli. Vsypejte česnek a opečte. Vlijte protlak a vína, nechte je vyvařit.
Přidejte snítky majoránky, zalijte vývarem a duste 3 hodiny. Omáčku přeceďte a svařte. Vmíchejte máslo, osolte a opepřete. Řapíkatý celer a mrkev orestujte a ozdobte jimi pokrm.